Julehilsen 2023

«Min sjel opphøyer Herren, og min ånd fryder seg i Gud, min frelser. For han har sett til sin tjenestekvinne i hennes fattigdom. Og se, fra nå av skal alle slekter prise meg salig, for store ting har han gjort mot meg, han, den mektige; hellig er hans navn. Fra slekt til slekt varer hans miskunn over dem som frykter ham.»  (Lukas 1:46-50)

Mange ser frem til jul med glede, av ulike grunner. For noen representerer jula øyeblikk der man skaper minner sammen med dem man elsker. Jula handler imidlertid om mer enn bare gode personlige minner. Julas dypeste betydning, som markerer Jesu ankomst (advent=ankomst) til verden, er en manifestasjon av Guds herlighet i Kristus som fører til tilbedelse.

Etter at vi fikk barn, har Sonia og jeg blitt mer bevisst på hva slags juletradisjoner vi ønsker å skape hjemme. Vi rydder plass til juletreet og julepynten, så hjelper barna med å sette ting på plass, mens vi hører på julesanger. Men noe av det jeg gleder meg mest til er den korte stunden hver morgen, hvor vi tar en ny julefigur fra en pose og bruker den til å fortelle juleevangeliet fra sitt perspektiv. Jo flere figurer vi trekker, jo rikere blir fortellingen. Vi ønsker at barna våre skal se at jula er en mulighet til å komme sammen med målet om å tilbe Jesus.

Marias lovsang kommer som en konsekvens av å innse hvor stor er Guds nåde over henne. Hun ble valgt til å bli Frelserens mor, en frelser som hun selv trengte. Den samme nåden som Maria fikk, er tilgjengelig for oss alle i dag. Vi kan undre oss, sammen med Maria, om at vi også har blitt valgt til å oppleve Guds frelse i Kristus, helt ufortjent (Efeserne1:6). Men denne takknemligheten kommer ikke av seg selv; vi må rydde plass til den i en hektisk hverdag.

I denne førjulstid vil jeg oppmuntre deg til å rydde plass i din ukeplan til en pause, et hellig mellomrom, hvor du kan møte Frelseren og reflektere over hvor "store ting har han gjort mot deg". La det være en daglig avtale i din kalender, hvor du enten går deg en tur i naturen, sitter i stillhet med en kopp kaffe i hånda, eller finner din egen måte å la din "sjel opphøye Herren, og din ånd fryde seg i Gud", din frelser.

Med ønske om en velsignet førjulstid!
Andrés

 

Powered by Cornerstone